Atatürk Üniversitesi

Araştırma Üniversitesi

Araştırma Ekosistemi

Atatürk Üniversitesinin güçlü araştırma ekosistemi, disiplinler arası işbirliğini teşvik eden dinamik bir yapıya sahiptir. Bu kapsamlı ekosistem, bilgi üretiminde öncü bir rol oynamakla kalmayıp aynı zamanda toplumsal ve ekonomik kalkınmaya da katkı sağlamaktadır.

Ekosistem Bileşenleri

Araştırma Merkezleri ve Laboratuvarlar

Araştırma merkezleri ve laboratuvarlarımız, önde gelen akademisyenler ve araştırmacılar tarafından yürütülen yenilikçi projeleri desteklemekte ve ileri teknolojiye dayalı çözümler geliştirmektedir.

Araştırma Destek Birimleri

Araştırma destek birimlerimiz, akademisyenlere proje yönetimi, mali destek ve uluslararası işbirlikleri konularında rehberlik sağlamaktadır.

Enstitüler

Enstitülerimiz, geniş bir disiplin yelpazesinde uzmanlaşmış fakülte üyeleriyle donatılmıştır ve öğrencilerin aktif katılımını teşvik ederek araştırma ve öğrenme deneyimini birleştirmektedir.

Teknoloji Geliştirme Birimleri

Teknoloji transfer birimlerimiz üniversite araştırmalarının ticarileştirilmesi ve endüstriyel işbirlikleri için önemli bir köprü rolü üstlenmektedir.

Yayın ve Bilimsel İletişim Birimleri

Yayın ve bilimsel iletişim birimlerimiz aracılığıyla üniversitemizin araştırma sonuçları geniş kitlelere duyurulmakta ve bilimsel topluluklarla etkileşim sağlanmaktadır.

Kütüphane Kaynakları

Üniversitemizin zengin kütüphane kaynakları araştırmacıların literatür taraması, veri analizi yapmalarını ve bilgiye erişmelerini kolaylaştırarak araştırma süreçlerini desteklemektedir.